Stasher – den moderniserte zip lock posen som kan gjenbrukes

[Sponset innlegg] Hei! Lena Isaksen her, @lessismorediy på Instagram. Jeg har tidligere skrevet blogginnlegg for Be:Eco, om hvordan man kan lage leppepomade, bodybutter, skjeggpomade, skjeggsjampo og dobomber.

Denne gangen har jeg fått teste ut Stasher bags, spoiler alert; jeg er rimelig fornøyd!!

Stasher bag til matoppbevaring. Foto: Lena Isaksen
Stasher bag til matoppbevaring.
Foto: Lena Isaksen

"Ganske mange av oss har vokst opp med den lett tilgjengelige zip-lock posen i hjemmet. Den har hjulpet stressa mødre med å holde dill og dall samlet i veska, eller til å ha snacksen og matpakka i på reisefot for å nevne noe". 
Men med ubrukelig plastikk som går i søpla istedenfor å vaskes etter bruk, er det verken miljøvennlig, bærekraftig eller bra for oss og kloden. Og når det havner i søpla etter bruk er det heller ikke særlig bra for lommeboka heller. 

Stasherbag er den nye og moderniserte zip-lock posen av god kvalitet, uten plastikk! Stasher ble etablert av amerikanske Kat Nouri under mottoet "Think outside the bag". Hun ble oppdratt til å tenke at hva du oppbevarer maten din i, er like viktig som hva du spiser. Dette har blitt en del av tankegangen bak og grunnlaget for Stasher. 

Stasher kan brukes om og om igjen, og er helt fri fra plastikk. Den er laget av sand/silica og karbon som tilsammen blir en "platinum grade silikon" som er en type silikon med høyere standard enn matgrad silikon. Det betyr at den er 100% trygg å oppbevare og til og med lage mat i - det liker jeg godt.

Matpakke i Stasher silikonbag (størrelsen Sandwich). Foto: Lena Isaksen
Matpakke i Stasher silikonbag (størrelsen Sandwich).
Foto: Lena Isaksen

For rundt 4 år siden nå gikk jeg gjennom alle kjøkkenredskapene, og hadde en real opprydning Maria Kondo style, med zero-waste mestrene Bea Johnsen (zero waste home) og Lauren Singer (trashisfortossers) i bakhodet. 

Jeg ble sjokkert over all plasten jeg hadde, som jeg ikke tenkte over. Dag etter dag brukte jeg det til å både lage mat med og oppbevare det i. Jeg solgte unna kjøkkenredskaper i plast til kommende studenter, og solgte også alle tupperware boksene jeg gjennom årene har fått av mammaen min (unnskyld mamma!), og bruker nå matbokser av metall og bokser av glass til å oppbevare maten i. 

Noe av det jeg liker best med å ha gått over til å oppbevare mat i glassboksene jeg har, er at de kan gå i oppvaskmaskinen, i ovnen og i fryseren - jeg elsker at ting har mer enn ett bruksområde. Og det har Stasher også!

Oppbevar mat med Stasher - den moderne zip-lock posen Foto: Lena Isaksen
Oppbevar mat med Stasher - den moderne zip-lock posen
Foto: Lena Isaksen

Stasher kan vaskes i oppvaskmaskinen, varmes opp i både mikrobølgeovn og som sous vide og i ovnen på max 200 grader. Det kan trygt gå i både fryser og kjøleskap. Og en ting til jeg elsker - er at man slipper å lete etter lokk som passer. 

I en travel hverdag for meg er det mye mer sannsynlig at noen blir brukt igjen og igjen dersom jeg lett kan hive den i oppvaskmaskinen, og jeg regner med at flere kjenner seg igjen i det. 

Stasher bags kommer i flere størrelser: Snacks, Sandwich, Stand-up og Half Gallon

Snacks og Sandwich-størrelsene er perfekte matpakkestørrelser, mens Stand-up og Half Gallon er fine til å oppbevare mer mat i. Posenes "pinch lock" lukkemekanisme gjør at de blir helt lufttette, og ja, de blir virkelig det!
"Jeg liker godt å ha bruke Snack-posen til å ha smågodt tilgjengelig i veska, og Sandwich-baggen til matpakker". 
Jeg sparer mye tid på å lage matpakke kvelden før som jeg oppbevarer i fryseren. Når jeg tar den opp når jeg drar på jobb så tiner den til lunsjtider, og jeg slipper tørre brødskiver. Jeg ser også for meg at de er perfekte til å ha med på kino, da slipper man å forstyrre sidemannen med knitrende godtepose. 

Stasher stand-up til hjemmelaget popcorn. Foto: Lena Isaksen
Stasher stand-up til hjemmelaget popcorn.
Foto: Lena Isaksen

Stasher er virkelig en moderne bag. Jeg ser for meg at den er perfekt for de som holder på med matprepping, og at den holder grønnsaker og frukt fresh over lengre tid! Jeg digger de!

Noe av det jeg lever etter er: gjør det enkelt å ta bedre valg! Og ved å investere i Stasherbag kan du spare penger på sikt, bra for lommeboka og ikke minst - bra for miljøet! Bli med på #teammatpakke du og!

Mitt tips: Hva med å ønske seg Stasherbag til jul, eller gi i gave?Hilsen fra

Lena Isaksen / lessismorediy

Kommentarer