Oppskrift: DIY skjeggsjampo

[Sponset innlegg] Hei! Lena Isaksen / Lessismorediy her igjen! Det er fortsatt November/Movember, og som hyllest til herrene der ute skrev jeg i forrige uke en oppskrift på skjeggpomade her på bloggen til Be:Eco. Her kommer en ny oppskrift til herrene - hjemmelaget skjeggsjampo med ingredienser du finner i nettbutikken til Be:Eco. 

I sommer var kjæresten min tom for skjeggsjampo, så jeg hev meg rundt og saumfarte internett etter tips til hvordan jeg kunne lage dette til han, og erstatte kjøpesjampoen. Så da ble det laget en oppskrift med det jeg hadde tilgjengelig i kjøkkenskapet: 

Kokosolje og jojobaolje for fuktighetsgivende effekt, E-vitamin olje for noe økt holdbarhet, castile såpe for å rengjøre og eterisk olje for litt godlukt!

@lessismorediy / Lena Isaksen


Nå har han fått prøve denne i et par måneder, og jeg har flere ganger laget nye batcher til ham. Kjæresten min blir fort tørr i huden under skjegget, og denne passer fint.

Den har dessverre ikke så lang holdbarhet, så anbefaler å lage denne i små mengder om gangen så den ikke blir dårlig, eller å droppe vannet når du lager den og heller tynne den ut med vann selv i dusjen når man bruker den, siden det er vannet som korter ned holdbarheten. Vi har flasken stående i dusjen, og den holder seg fint i en måneds tid om ikke lenger!

Perfekt som en liten hjemmelaget gave til noen du er glad i! Sjampoen blir ganske flytende og kan være uvant for noen, men den funker godt! Du kan også tilpasse denne med de eteriske oljene du selv ønsker for å få en annen duft på sjampoen. Jeg foretrekker at kjæresten min har en frisk lukt av peppermynte i skjegget sitt.

Lykke til!

NB! Noen eteriske oljer kan irritere huden og er sensitiv for lys, og kan gi skader på huden dersom det brukes i solen, les derfor om oljen du kunne tenkt deg å bruke først.


Eterisk olje ikke bør aldri brukes ufortynnet på huden. Eterisk olje er et naturprodukt, men må brukes med varsomhet og i riktig mengde ettersom den inneholder en høy konsentrasjon av urten/planten den kommer fra).


Til ca. 350-400 ml skjeggsjampo:

1 ml = ca. 20 dråper

Du trenger:


Slik gjør du det:

1. Vask det du ønsker å ha skjeggsjampoen i godt. Her har jeg brukt en 500 ml pumpeflaske fra Be:Eco.

2. Finn frem alle ingrediensene.

3. Bland sammen kokosolje, jojobaolje, E-vitamin og rør/mos dette godt sammen til en paste. Pass på at det ikke er noen klumper.

@lessismorediy / Lena Isaksen
4. Tilsett castile såpen og de eteriske oljene du ønsker å bruke. Bland godt sammen, du vil få en ganske tynn melkehvit væske.

@lessismorediy / Lena Isaksen
5. Bruk ei trakt og få det over i ønsket beholder/pumpeflaske.

@lessismorediy / Lena Isaksen
6.  Nå kan du enten ha i vannet og blande godt sammen, eller så kan man tynne den ut med vann selv i håndflaten når man står i dusjen.

@lessismorediy / Lena Isaksen


Kommentarer

  1. Kan såpen erstattes av vegetabilsk glyserin, eller blir det en akt for sterk blanding? 😜

    SvarSlett

Legg inn en kommentar