Oppskrift: hjemmelaget bodybutter

[Sponset innlegg] Hei! Lena Isaksen / Lessismorediy her!

For en stund tilbake delte jeg min oppskrift på hjemmelagde dobomber her på bloggen. Nå er jeg her igjen for å dele oppskrift på hjemmelaget bodybutter!

Ingredienser til hjemmelaget bodybutter ©lessismorediy / Lena Isaksen
Ingredienser til hjemmelaget bodybutter ©lessismorediy / Lena Isaksen

Jeg har alltid elsket å bruke krem - å smøre meg inn etter en dusj er en del av den daglige rutinen. Etter jeg gikk over til en mer bærekraftig livsstil har jeg litt etter litt forsøkt å lage og bruke så naturlige produkter som mulig.

I sommer lagde jeg en oppskrift på bodybutter, som luktet herlig av sjokolade! Nå har jeg laget en oppskrift med en litt mindre fremtredende sjokoladeduft. Denne har en mer nøytral og jordnær lukt, og er perfekt base som man kan tilpasse individuelt med eterisk olje etter ønske.

Denne oppskriften fyller 3 stk 120 ml krukker, og perfekt som gave til noen du er glad i!

NB! Noen eteriske oljer kan irritere huden og er sensitiv for lys, og kan gi skader på huden dersom det brukes i solen, les derfor om oljen du kunne tenkt deg å bruke først.

Eterisk olje ikke bør aldri brukes ufortynnet på huden. Eterisk olje er et naturprodukt, men må brukes med varsomhet og i riktig mengde ettersom den inneholder en høy konsentrasjon av urten/planten den kommer fra).


Oppskrift for 360 ml body butter:

Du trenger: (1 ml = ca. 20 dråper)

65 g sheasmør
55 g kakaosmør
45 g søt mandelolje
45 g kokosolje
30 dråper jojoba olje
1.8-3.6 ml E-vitamin olje 
Eterisk olje (dersom du ønsker dette)

Fremgangsmåte:

Finn frem alle ingrediensene, og vask krukkene du ønsker å bruke. Her har jeg brukt 3 stk 120 ml brune glasskrukker fra Beecoshop. Jeg elsker at de er i brune glass, dette er en fordel når det skal brukes til ferskvare.
Hjemmelaget body butter ©lessismorediy / Lena Isaksen
Hjemmelaget body butter ©lessismorediy / Lena Isaksen

Smelt sammen sheasmør, kakaosmør og kokosolje over vannbad. Pass på at du rører, og ta kjelen av varmen så snart det er smeltet. Kakaosmør tåler ikke høy temperatur.

Ha i søt mandelolje, jojoba olje, og E-vitamin, rør godt og sett til avkjøling i kjøleskap i ca. 15 minutter. Når den er helt avkjølt liker jeg å sette den et par minutter inn i fryseren, slik at den stivner og blir enklere å jobbe med.

Hjemmelaget body butter på gang ©lessismorediy / Lena Isaksen
Hjemmelaget body butter på gang ©lessismorediy / Lena Isaksen

Visp det sammen til en krem, med kjøkkenmaskin eller elektrisk håndvisp. Den vil bli fin og hvit i fargen. Har den stått for lenge i fryseren, kan det være greit å vente i et par minutter så den får smeltet litt før du visper. Visp til du får ordentlig fluffy krem uten noen klumper. Bruk en slikkepott så du får med alt fra kantene, og den blir mikset godt sammen. Ønsker du å ha litt lukt på kremen kan du tilsette dette nå.

Bruk eteriske oljer som du synes lukter godt, og ha bare i noen få dråper om gangen til du blir fornøyd med resultatet.

Fra denne oppskriften lagde jeg én krukke med peppermynte eterisk olje, én med mandarin eteriskolje, og én uten tilsetninger. Prøv deg frem til du finner noe som passer for deg. Når du er fornøyd med resultatet er det bare å fylle krukkene med krem, og smøre seg inn med god samvittighet!

Ferdigproduktet: body butter med naturlige ingredienser ©lessismorediy / Lena Isaksen
Ferdigproduktet: body butter med naturlige ingredienser ©lessismorediy / Lena Isaksen

Skal de ikke brukes med det samme, er det greit å oppbevare de i kjøleskapet for å forlenge holdbarheten. Kremen er best før 6 måneder, men du har nok brukt den opp før den tid. Kremen smelter ved høy romtemperatur, anbefaler derfor å oppbevare denne et kjølig sted.

Lykke til!

Besøk gjerne bloggen min for mer inspirasjon. 

Du kan også følge meg på Instagram.

Kommentarer

 1. Den skal prøves! :) Lurer bare på om den lager fettflekker på klær?

  SvarSlett
 2. Hei, vi spurte Lena og hun hadde ingen problemer med fettflekker på klær :)

  SvarSlett
 3. Hei=) vilteste denne. men hvor mange ml er dråpene? altså hvor mange ml skal man bruke av jojoba og e-vitaminolje? har erfaring med at dråpe-mål kan variere....

  SvarSlett
 4. HEI
  JEG HAR LAGET DETTE BODY BUTTERET :) MITT SPØRSMÅL ER NPR DU SMØRER DEG SMELTER DET SOM DU HAR OLJE PÅ ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, beklager sent svar. Så ikke denne før nå. Svar fra Lena: "Kremen skal vispes til en skikkelig krem, man kan med fordel vispe litt lenger enn man tror. Kremen inneholder oljer så kroppstemperaturen vil smelte disse, men smelter den veldig raskt kan det godt være du kan vispe den litt mer sammen." Lena setter gjerne sin i kjøleskapet så den får satt seg før hun begynner å bruke den :)

   Slett
 5. Bodybutteret ble superbra i konsistens og føltes deilig og fuktighetsgivende på huden, men sjokoladelukten fra kakaosmøret ble litt overveldende og kvalmende for min smak. Jeg vet ikke om dette kan ha noe å gjøre med type kakaosmør? Jeg kjøpte mitt på helsekost og tror dette merket i hovedsak var ment til å brukes i mat.

  Går det an å kutte ut kakaosmøret og kun bruke sheasmør og kokosolje for å få en mer nøytral lukt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du, men det finnes også luktfritt kakaosmør i pellets (kjøper hos sunvita.no) Vær obs på at om du kun bruker kokosolje kan den fort bli for flytende.

   Slett
 6. Elsker denne lotionen og har laget to litt ulike varianter. Morsomt å eksperimentere. Men nå har eg en mini i hus som sliter veldig med atopisk eksem. Er denne bra som den er eller kan man bytte ut noen ingredienser mot andre som er ekstra bra på eksem?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar