Hvem står bak netthandleriet Be:Eco ?

Be:Eco ble startet av en vennegjeng fra Oslo: Amanda, Maria og Severin. 

Amanda er født og oppvokst i Oslo og Skedsmo. Hun er initiativtakeren til netthandleriet, fagansvarlig og PR- og presseansvarlig.

Trioen bak netthandleriet Be:Eco
Trioen bak netthandleriet Be:Eco


Det er ingen tvil om at Amanda har en forkjærlighet for planeten vår. Helt siden hun var et barn har Amanda vært over gjennomsnittet glad i dyr (spesielt reptiler og marine pattedyr) og blir rørt når hun ser på Attenboroughs dokumentarer. Mens andre skrev om et reisemål eller om kjæledyret deres, skrev Amanda en særoppgave om drivhuseffekten på barneskolen. Fordi det var det som interesserte henne.

Med bakgrunn i juss og utviklingsstudier jobber Amanda med fornybar energi og miljørett i staten.

Amanda har nesten 10-års erfaring med enkel programmering (HTML/CSS), søkemotoroptimalisering (SEO), i tillegg til digital markedsføring og generelt skriving. Hun elsker å skrive og dele, og derfor er det høyst naturlig at hun har ansvaret for den digitale markedsføringen og bloggen vår. 💚

Initiativtakeren av BE:ECO: Amanda
Initiativtakeren til BE:ECO - Amanda

Hun er mest opptatt av forbrukermakt, "zero-waste" og vern av truede dyrearter. Amanda ser for seg en fremtid der folk stiller flere kritiske spørsmål til det endeløse forbruket, og at flere tør å bruke sin forbrukermakt til å påvirke butikkjeder og politikere.

På bloggen hennes skriver Amanda en del om bevisstgjøring og forsøker å ha en realistisk holdning til miljøbevegelsen. Vi kan resirkulere så mye vi vil, men forbruket er til syvende og sist problemet.

Et spørsmål hun stiller seg selv ofte og oppfordrer andre til å tenke er: "Trenger jeg virkelig dette?"

Amanda er en India-kjenner og har vært vegetarianer i ca. 5 år. Å dyrke egne grønnsaker og plukke sopp er noe av det beste hun vet. Den ekte Oslo-jenta i henne foretrekker å gå i Samsøe Samsøe og Converse mens hun vanner plantene på parsellen (men har vel skjønt at dette ikke går bra i praksis).

Denne dama er ingen kjedelig jurist. I tillegg til å ha en latter som fyller en gymsal, er Amanda uhøytidelig, ubevisst morsom og direkte. Hun er kunnskapsrik og går metodisk til verks for ting hun brenner for.

Les intervju med Amanda - initiativtaker til Be:Eco, innkjøpsansvarlig, PR- og presseansvarlig.


Maria kommer også fra Oslo og er en kreativ ildsjel med utdannelse innen reklame og interiørdesign fra Australia. Hun har solid salgs- og innkjøpserfaring fra møbelbransjen, og har i tillegg jobbet i reklamebyrå og med event planning. Maria har kremmerånden i gjengen og er dyktig på å tenke utenfor boksen.

She is not just a pretty face... 💣 Maria er uttrykksfull, nysgjerrig og har et stort hjerte. Hun har et driv utenom det vanlige og et konkurranseinstinkt som til tider skremmer oss andre. I fritiden liker hun å pumpe litt jern og kokkelere noe sykt godt.

Med sin reiseerfaring har hun fått større forståelse for folks ulike levevaner og at det finnes flere løsninger til én ting, spesielt i utviklingsland. Denne erfaringen har hun levd videre med da hun flyttet tilbake til Norge.

Medstifter i BE:ECO: Maria
Medstifter i BE:ECO - Maria

Maria har vokst opp med foreldre som gradvis har blitt mer miljøbevisste, noe som har påvirket henne mye.

Hun er lei av avfall generelt, men har et spesielt ønske om å redusere plastbruken vi har vendt oss til nå gjennom mange tiår. Hun mener at det er på tide å ta et steg til siden og se på egne forbruksvaner og stille seg selv kritiske spørsmål til hva som egentlig er nødvendig. Et viktig moment for henne er å bryte litt med tanken om at miljøvennlig er "gammeldags og hippie".

Som designer er hun selvfølgelig også veldig opptatt av forbrukeratferd og trender.

Det er litt av en dyrehage hos Maria. Hennes weak spot er "Chicky" - en nydelig og krevende Chow-Chow som har vært en bedagelig deltager i alle styremøter. I tillegg har hun Krang - en undulat - som liker å snakke i munnen på oss. Han har blitt vant til å bli hysjet på under planleggingsmøtene våre, men prøver seg likevel.

Les intervju med Maria - bedriftens salgs- og produktansvarlig.

Chicky the Chow Chow

Severin har sine røtter både fra Sørlandet og Sunnmøre, men har bodd lengst i Oslo. Han er utdannet ingeniør og er bedriftens medieskye tallknuser og handyman, i tillegg til at han har god erfaring med logistikk og drift fra tidligere.

Han er den største kritikeren i bedriften og har en del kreative ideer på lur, men har som hovedoppgave å holde de to svevende damene han jobber sammen med - godt plantet på bakken.

Medstifter i BE:ECO: Severin
Medstifter i BE:ECO - Severin

Severin er en jovial, svært tålmodig kar som gradvis har blitt herdet på kvinneprat, blant annet snakk om hvordan få ut menskopper o.l. Han anser seg selv for å ha 'kølsvart' humor, som kan enten være drit morsomt eller svært irriterende (alt ettersom). Å slappe av på skogsbunnen, eller å se repriser av Game of Thrones og Breaking Bad står høyt på lista hans.

Severin heller nok mot minimalisme og ønsker å unngå unødvendig forsøpling av planeten vår. Han digger å mekke på ting og er glad i å gjenbruke og skape noe nytt.

Mens Maria og Amanda er i sine fulltidsjobber, vil Severin være den som drifter sjappa på dagtid 😀

Les intervju med Severin - bedriftens daglig leder og økonomiansvarlig.


Ha en fin helg!


Hilsen

BE:ECO gjengen 💚

Kommentarer