Oppskrift: DIY skjeggpomade

[Sponset innlegg] Det er november, også kjent som ”Movember”! Måneden hvor fokus går til menns helse, så da synes jeg det passer perfekt med en DIY for herrene der ute. For hvem liker vel ikke et mykt og velduftende skjegg?

©lessismorediy / Lena Isaksen


Skjeggpomade gir fuktighet på samme måte som skjeggolje, bare at den er i fast form. Jeg har laget begge deler til kjæresten min i rundt et år, men det som er en hit og klassiker her i heimen er uten tvil skjeggpomaden!

I forhold til olje som bare tilfører fuktighet er pomaden også med på å style, og holde skjegget mer på plass. I denne oppskriften har jeg brukt de eteriske oljene peppermynte og eukalyptus, men du kan bytte ut disse med de eteriske oljene du selv foretrekker.

Perfekt som julekalendergave/julegave til både kjæreste, venner og familie, eller til deg selv!

Denne oppskriften gir ca. 90 ml, og fyller tre stk 30 ml glassbeholdere fra Be:Eco. Jeg synes de brune glassbeholderne passer perfekt til dette.


Jeg anbefaler å lese gjennom oppskriften, og finne frem alt du trenger før du starter! Lykke til!


NB! Noen eteriske oljer kan irritere huden og er sensitiv for lys, og kan gi skader på huden dersom det brukes i solen, les derfor om oljen du kunne tenkt deg å bruke først.


Eterisk olje ikke bør aldri brukes ufortynnet på huden. Eterisk olje er et naturprodukt, men må brukes med varsomhet og i riktig mengde ettersom den inneholder en høy konsentrasjon av urten/planten den kommer fra).


Oppskrift for 90 ml skjeggpomade:

1 ml = ca. 20 dråper

Du trenger:
35 g Kokosolje (ca. 4 ss)
20 g Sheasmør (ca. 2 ss)
35 g Søt mandelolje (ca. 5 ss)
0.45-0.9 ml E-vitaminolje (ca. 9-18 dråper)
20 g Bivoks pellets (ca. 2 ss)


©lessismorediy / Lena Isaksen
1. Start med å vaske de beholderne du ønsker å ha pomaden i før du går videre. Disse må nemlig være helt tørre til du skal bruke de.


2. Kok opp vann i en kjele du ønsker å bruke til vannbad, og finn frem kjele eller glassbolle du kan bruke til å ha oppi denne. Jeg bruker alltid en kjele som har håndtak på begge sider så den holder seg stabil i vannbadet. Vannet skal ikke koke, regulerer temperaturen underveis når du smelter ingrediensene sammen i neste steg.


3. Finn frem kjøkkenvekt, og vei opp 35 g kokosolje, 20 g sheasmør, 15 g bivoks, og 35 g søt mandelolje. Tilsett dette i kjelen du skal ha over vannbadet, og smelt sammen mens du rører.

Tips: Ønsker du å lage en helt hvit leppepomade, har Be:Eco hvite bivoks pellets.


©lessismorediy / Lena Isaksen
4. Ta kjelen av varmen så snart det er smeltet, og ha i E-vitamin olje, 1 ts jojobaolje, 15 dråper peppermynte eterisk olje og 5 dråper eterisk eukalyptusolje. Bland godt sammen.


5. For å teste om jeg synes det er nok eterisk olje i, pleier jeg å bruke spiseskjeen og dryppe en dråpe på hånden, la den kjøles ned, og lukt på den. Ha i mer eterisk olje dersom du ønsker det.


©lessismorediy / Lena Isaksen
6. Ta kjelen av vannbadet, og sett den over på et kjøkkenhåndkle så den blir tørket under. Sørg for at du får av alt vannet. Hell pomaden forsiktig over i beholderne. Bivoksen gjør at alt stivner fort så her må du være rask. Stivner det i kjelen din mens du holder på, er det bare å varme den over vannbad igjen.


7. Sett de et sted kjølig, og ha på lokk når de er helt avkjølt.


©lessismorediy / Lena Isaksen

For økt holdbarhet kan de oppbevares i kjøleskap frem til du skal bruke de, men det går også fint å ha i romtemperatur. Pomaden har en holdbarhet på ca 6 måneder. Jeg anbefaler også å vaske hendene godt før hver gang du skal bruke pomaden.

For ekstra finpuss på verket kan du sette på en fin label. Da blir den perfekt som gave!

Snart kommer også oppskrift på skjeggsjampo du kan lage med ingredienser du finner i nettbutikken til Be:Eco! Følg med!


Besøk bloggen min for mer inspirasjon. 


Du kan også følge meg på Instagram.


Kommentarer

 1. Fin oppskrift men hvor får man kjøpt alle disse ingrediensene?

  SvarSlett
 2. Fin oppskrift men hvor får man kjøpt alle disse ingrediensene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann, de finner du her https://beecoshop.no/butikk/lag-selv/oppskrifter/lag-skjeggpomade-1

   Slett

Legg inn en kommentar