Be:Eco - Behind the scenes, del 3/3

Sistemann ut som vi vil introdusere deg til er Maria, vår salgs- og produktansvarlig.

Maria har en utdannelse innen reklame og design, og har stor fokus på branding og visuelle uttrykk i Be:Eco. Med bakgrunn fra salg- og produktinnkjøp, står hun for kontakten med Be:Eco's forhandlere som kjøper produkter fra Be:Eco for videresalg. Maria bidrar med pakking av bestillinger og annet som følger med kveldsrutinene.

Les mer om hvordan Maria jobber i intervjuet nedenfor.

Maria Zavodny - salgs- og produktansvarlig i Be:Eco
Maria Zavodny - salgs- og produktansvarlig i Be:Eco


1) Kveldsdrift

Når de fleste har landet på sofaen, er Maria i farta. Kunden kommer først! Det er det som driver oss og Maria hjelper til med pakkingen av bestillinger som kommer utpå ettermiddagen og kvelden, etter at hun er ferdig med dag-jobben.

Ved å pakke bestillinger dag og kveld klarer vi å korte ned leveringstiden til kundene.

Maria går gjennom leveransen med menskopper

Hver eneste ordre må pakkes riktig slik at varene kommer trygt frem til kunden, også for å unngå mest mulig svinn. Har Maria pakket din ordre som inneholder en tanntråd, vil du få et lite smil tegnet på emballasjen :)


2) Fotografering

Når Maria befinner seg ved Be:Eco hovedkvarter, benytter hun anledningen til å ta produktbilder, som må samsvare med brandingen til Be:Eco.

Maria:

"Vi ønsker å 'holde det rent' på mange måter. Med et enkelt og moderne visuelt uttrykk må bildene også følge denne stilen"

Det er ikke alltid leverandørene tilbyr bilder som står i stil med Be:Eco's branding, og da kommer Maria inn. Bildene blir tatt med en ren bakgrunn og i ettertid redigert i et Adobe-program. Selve fotograferingen tar kort tid, det er redigeringen av bilder som kan ta mest tid. Men Maria er tålmodig og standhaftig og klarer å trylle frem visuelt lekre produktbilder.

Alt i alt, er det viktig å ha en rød tråd visuelt.


3) Innkjøp, reklame og mersalg

Sammen med Amanda, har Maria også delansvar for innkjøp av produkter, og hun er følgelig delaktig i avgjørelsen av hvilke produkter som passer inn i netthandleriet.

Tett kontakt med leverandørene er essensielt for å vurdere om et nytt produkt er riktig for vårt netthandleri, og ikke minst for kundene.

Maria:

"Det store spørsmålet er alltid: Hva vil kunder ha? Hva trenger de for å leve mer miljøvennlig, og samtidig ikke komplisere det mer for dem? Det er mange faktorer som spiller inn før vi tar en endelig avgjørelse".

I en del tilfeller må vi ta en sjanse. I andre tilfeller ønsker vi å teste produktet selv før vi tar det inn i sortimentet. Da finner man fort ut om produktet kan være aktuelt for andre også.

Det er også viktig å vurdere om det nye produktet er med på å skape et fullverdig sortiment: varene må passe sammen, gjøre folks liv enklere og ikke minst bidra positivt for miljø og klima.

Maria bruker sin bakgrunn fra reklame og design til å vise frem Be:Eco's produkter på en appellerende måte, til riktig tid og til riktige mennesker. Dette innebærer at vi må sette oss inn i menneskers liv - et liv man ikke nødvendigvis lever selv og tenke seg frem til hva som kan være gunstige produkter for dem.


4) Forhandleransvar

Be:Eco har agentur eller distribusjonsansvar for noen varemerker i Norge/Skandinavia. Maria har ansvar for å oppsøke nye forhandlere og har primærkontakten med Be:Eco sine forhandlere.

Oppdatering av katalogen med nye bilder sendes ut til både faste og potensielle nye forhandlere.
Å ha agenturansvar innebærer en tett kontakt med forhandlerne, følge opp og pakke deres bestillinger, og ev møte forhandlerne som holder til i Oslo og vise frem aktuelle produkter.

Det er også viktig å påse at varene forhandlerne vil ha er på lager, spesielt når de bestiller i større kvanta. Varelageret for forhandlerne og privatkunder må være synkronisert til enhver tid.


5) Nyhetsbrev

Produktutvalget til Be:Eco utvider seg jevnt og trutt. Maria har ansvaret for å informere abonnentene våre om hva som er nytt og sende ut nyhetsbrev jevnlig.

Maria:

"Folk blir bombardert med nyhetsbrev og e-poster hver dag, og derfor velger jeg å holde nyhetsbrevene kortfattede og skriver på en folkelig, humoristisk måte. Også med tips til hvordan produktene kan bidra til et enkelt og mest mulig plastfritt liv. 

Nyhetsbrevet fra Be:Eco blir en hyggelig lesning til kaffen på en søndagsmorgen".
Les om hvordan de andre i Be:Eco jobber:

Be:Eco - behind the scenes, del 1/3 - Amanda (styreleder og initiativtaker til Be:Eco)

Be:Eco - behind the scenes, del 2/3 - Severin (daglig leder, økonomiansvarlig)

Kommentarer