Be:Eco - Behind the scenes, del 2/3

Neste ute i vår serie Behind-the-Scenes er daglig leder Severin!

Med utdannelse som ingeniør og lang fartstid i logistikkbransjen, er Severin en nødvendig brikke med sin kunnskap om bedriftsøkonomi. Som en nettaktør og importør, har Be:Eco dratt stor nytte av hans mange års erfaring med drift.

Behind the scenes: daglig leder Severin Peter Dyb Wedeld
Behind the scenes: daglig leder Severin Peter Dyb Wedeld


Severin styrer brorparten av det som foregår bak kulissene daglig ved å håndtere de praktiske utfordringene, og at både pakker og kundehenvendelser ekspederes så raskt som mulig. Resten av tiden går stort sett med til regnskapsføring og overordnet økonomisk styring av bedriften.

1) Økonomi og regnskap

Hva bedriften bruker ressursene på, er fullt og helt en avgjørelse styret gjør i plenum.

Men spørsmålet om hvor mye som er forsvarlig å bruke på et gitt tidspunkt er til enhver tid Severin sitt ansvar. Med sin tilbakeholdne og forsiktige natur er det å ha full kontroll på likviditeten et konstant uromoment for ham, i drakampen med to shoppevillige optimister :-)

Severin:

"Samlet sett har vi klart oss veldig fint så langt, og det er en stor fordel at vi har så ulike personligheter. Dette gjør at vi finner en god balanse mellom risiko og trygghet".

Det er en god grunn til at regnskap er et eget studie og yrke, men dette ansvaret har Severin likevel påtatt seg ved å kaste seg i det med god, gammeldags stamina.

Heldigvis har vi et nettverk med økonomer og regnskapsførere som vi kan få hjelp av når det trengs! Før man skal starte en bedrift, er det viktig å orientere seg om potensielle ressurspersoner i sitt nettverk og ikke være redd for å spørre og bruke kunnskapen til de man allerede kjenner.

2) Lønnsomhet

I et hav av spennende og miljøvennlige produkter fra mange forskjellige land, kan det fort bli en tungvinn prosess å avgjøre om et nytt produkt virkelig er konkurransedyktig på det norske marked. Og da spesielt med tanke på at produkter selges i ulike valutaer med ulike fraktkostnader, fortollingskostnader, volumer etc.

Et eksempel på hvor en "tallknuser" som Severin kommer godt med, er at han bl.a har utviklet regnearkene vi bruker for å beregne nøyaktige innkjøpspriser, så det blir enkelt å sjekke lønnsomheten til nye varer. Basert på dette kan vi ta informerte beslutninger.

Severin:

"Kommer et nytt produkt gjennom nåløyet, må det til syvende og sist også kunne lønne seg fra et rent bedriftsøkonomisk ståsted. Vi må faktisk tjene penger for å betale regninger og samtidig kunne vokse som bedrift".


3) Daglig drift

Innimellom alle byråkratiske frister, betaling av regninger og alt det ordinære som følger med å drive et firma, er det også viktig å svare på kundehenvendelser.

Daglig leder Severin, har et enormt ansvar i Be:Eco
Daglig leder Severin, har et enormt ansvar i Be:Eco

Severin tar for seg stort sett alle kundehenvendelser som har med forsendelser å gjøre, alt som har med Klarna å gjøre og ev ekstra kundebestillinger og lignende. I tillegg er det selvfølgelig viktig å ha kontroll med alt av importsendinger, og at den faktisk inneholder det Be:Eco har betalt for, og at lagerstatusen er så korrekt som mulig.

Hvis du er blant de som velger å hente varene dine på lageret på Teisen, er det stort sett Severin du møter på :-)

Severin:

"Vi er så heldige at vi har en del stamkunder i Oslo som det alltid er koselig å treffe. Både hyggelige og engasjerte kunder som jeg kan bli stående og prate med".


Severin står også for kvalitet i pakkingen, og passer på at pakkene kommer frem til kundene ved å følge med på Bring sine sider. Han har utarbeidet gode pakkerutiner for Be:Eco, og vet godt hvordan det enkelte produkt burde pakkes før det sendes ut av varelageret.

Er uhellet ute og noe skjer med din forsendelse, er det stort sett Severin som ordner opp. Be:Eco gjør sitt beste for å følge med på at alt kommer frem :-)
Les om hvordan de andre i Be:Eco jobber:

Klikk her for å lese Behind the scenes del 1/3: Styreleder og digital markedsansvarlig.

Klikk her for å lese Behind the scenes del 3/3: salgs- og produktansvarlig.


Kommentarer