Hvordan bruke tradisjonell barberhøvel, kjent som safety razor

Hvordan bruker du en tradisjonell barberhøvel, kjent som safety razor? Og hvorfor burde du velge en metall barberhøvel fremfor Gilette varianten?

Metall barberhøvel til plastfri barbering
Metall barberhøvel til plastfri barbering

For det første; hvorfor velge en tradisjonell barberhøvel?

En tradisjonell barberhøvel er gjerne laget av metall (rustfritt stål er ofte brukt) og er ment for å kunne vare i mange år, om ikke hele livet. 

En safety razor er et gjenbrukbart og plastfritt alternativ til vanlige barberhøvler. Vanlige barberhøvler er laget av en kombinasjon av plast, gummi og metall, som gjør det vanskelig å gjenvinne. Holdbarheten er heller ikke like lang som en metall barberhøvel.

Det eneste du bytter ut er barberbladet. Hvor ofte du skal bytte ut barberbladet varierer fra et par uker til flere måneder, avhengig av hvor ofte du barberer deg, type barberblad, grovheten i håret ditt osv. Et brukt barberblad kan du legge i en glasskrukke som du tar med til metall- og glassresirkulering.

Du kan faktisk spare penger på sikt ved å velge en tradisjonell barberhøvel. En 5-pakk med barberblader fra Astra koster kun kr. 30. Sammenlignet med Gilette blader, som koster over kr. 200.


Vi delte en video på Instagram, som vi tenker kan være relevant for deg som er interessert i en miljøvennlig barbering :-)


Fremgangsmåte:

Gjelder barbering av ansikt, armhuler, beina eller nedentil. For menn og kvinner.

Steg 1: Når jeg titter på høvelen - er alt på plass? Hud og hår bør være fuktig og mykt. En fordel at du kommer rett ut av en god dusj.

Steg 2: La barberkosten trekke i varmt vann i et par minutter før bruk. Som vil mykne opp fibrene og gjøre barberingen komfortabel.


Steg 3: Riste av overflødig vann fra børsten (etter en stund får man en følelse av hvor mye væske man lar være igjen så skummet blir fint). Rister man av for mye og såpen ikke skummer, er det bare å tilsette noen dråper vann.


Steg 4: Sett i gang å skumme opp såpen. Lag et tykt skum. Hvor tykk såpe du liker er en smakssak, men omtrent sånn her liker jeg den.


Ikke barber deg med tradisjonell barberhøvel på områder uten såpe.


Såpen gjør at barberhøvelen glir lett over huden, samtidig som den beskytter huden din fra barberbladet.


Plastfri barberhøvel i rustfritt stål, til plastfri barbering
Plastfri barberhøvel i rustfritt stål, til plastfri barbering


Steg 5: Påfør såpeskummet på huden du vil barbere og la det virke.


Steg 6: Start barberingen. Barber deg rolig og kontrollert. Husk å ha en 30-graders vinkel når du bruker en tradisjonell barberhøvel. Bruk korte drag, legg lite press på barberhøvelen ved bruk.


Hvis du trenger en runde til på et område, bare å tilføre ekstra skum. Husk å skylle barberbladet ofte.


Metall barberhøvel fra Mühle, Merkur og Bambaw
Metall barberhøvel fra Mühle, Merkur og Bambaw

Kommentarer