Lag ansiktsmaske med leire

Ute etter en naturlig ansiktsmaske? Prøv gjerne leire som rhassoul, kaolin (hvit leire), fransk grønn leire eller rosa leire. 

Leire er en jordart som oppstår naturlig i naturen, og kommer fra sedimenter, steiner, jord og lignende. De ulike leirene har hver sin kombinasjon av mineraler, blant annet magnesium og silika som har gode egenskaper for huden vår.

Lag ansiktsmaske med leire
Lag ansiktsmaske med leire

Introduksjon til de ulike leirtypene:

Rhassoul leire har blitt brukt av marokkanske kvinner i mange hundre år, til både hudpleie og hårpleie. Leiren har mange gode egenskaper for huden, blant annet har den en meget god rengjørende effekt. Du har kanskje hørt om silika? Kollagen gir huden elastisitet, og silika bidrar til å bevare kollagenet.

Kaolin (hvit leire) er populær blant folk med fet hud ettersom den kan absorbere overskytende fett effektivt, men også absorbere/fjerne urenheter. Med sin anti-bakterielle egenskaper, gjør kaolin til et ettertraktet produkt for de med akne.

Grønn leire har samme rensende effekt som kaolin, i tillegg til en toning eller oppstrammende effekt på huden. Etterlater huden renset og balansert. En ansiktsmaske med denne leiren gir en fin glød. Passer alle hudtyper, men aller best til kombinasjonshud og fet hud.

Rosa leire er kjent for å være den mest skånsomme leiren med rensende effekt. Den bidrar til å minimere hevelse og kan dermed gjøre porene mindre. Rosa leire kan forbedre sirkulasjonen i huden og berolige solskadet hud.

Passer alle hudtyper, også sensitiv hud. 


Hvordan lage ansiktsmaske med leire?

Ansiktsmaske med leire skal påføres tørr hud. Bland 1 del leire med to deler vann (1:2).

La gjerne blandingen stå i ca. 10 minutter. Tilfør mer vann eller pulver til du har fått ønsket konsistens. Påfør blandingen på ansiktet og vask deretter ansiktet med varmt vann etter ca. 10-15 minutter. Inntil da burde ansiktsmasken ha størknet. Du merker det godt når det skjer, ansiktet føles stivt ;-)

Kommentarer