En zero-waste tacokveld

Taco fredag. Taco lørdag. Hadde det vært opptil oss, hadde vi spist taco nesten hver dag :)

Er du opptatt av å redusere avfallet ditt, er hjemmelagde lefser og tacokrydder et godt tiltak. Lefser og tacokrydder kommer jo ofte i plast- eller papiremballasje i vanlige matbutikker. Få med barn og voksne på moroa, og lage mat fra bunnen av.

Tacokveld med minst mulig plastemballasje
Tacokveld med minst mulig plastemballasje


Tortillalefser kommer alltid med plastemballasje i vanlige matbutikker, som f.eks 6-pk eller 8-pk. Men visste du at det er super enkelt å lage egne? :-)

For å lage lefser, prøvde vi denne oppskriften fra NRK. En klassisk tortilla laget av hvetemel.


Lag ditt eget tacokrydder - fantastisk enkelt!
Lag ditt eget tacokrydder - fantastisk enkelt!

Oppskrift på DIY tacokrydder:

  • Spisskummin (start med 2 ss)
  • Paprikapulver (start med 1 ss)
  • Oregano (1 ts)
  • Chilliflak (1 ts - knus med morter)
  • Hvitløkspulver (1 ts)
  • Løkpulver (1 ts)
  • Salt (en klype)
  • Pepper (en klype)
Bland alt krydderet i en glasskrukke med lokk. Start med blandingsforholdet som nevnt over, og tilpass etter smak og personlige preferanser.

Personlig liker jeg å ha i mer spisskummin og paprikapulver, det er gjerne disse to krydderne som danner det vi anser som "tacokrydder", i tillegg til at jeg liker tacokrydderet mitt ekstra sterkt og har oppi en ekstra teskje med chilliflak. 

Oppbevar tacokrydderet i en krukke med lokk for å bevare aromaen lengst mulig!

Og da er du klar for tacokveldene :)


Kommentarer