En zero-waste tacokveld
Taco fredag. Taco lørdag. Hadde det vært opptil oss, hadde vi spist taco nesten hver dag :)
Er du opptatt av å redusere avfallet ditt, er hjemmelagde lefser og tacokrydder et godt tiltak. Lefser og tacokrydder kommer jo ofte i plast- eller papiremballasje i vanlige matbutikker. Få med barn og voksne på moroa, og lage mat fra bunnen av.
Tortillalefser kommer alltid med plastemballasje i vanlige matbutikker, som f.eks 6-pk eller 8-pk. Men visste du at det er super enkelt å lage egne? :-)
For å lage lefser, prøvde vi denne oppskriften fra NRK. En klassisk tortilla laget av hvetemel.
Er du opptatt av å redusere avfallet ditt, er hjemmelagde lefser og tacokrydder et godt tiltak. Lefser og tacokrydder kommer jo ofte i plast- eller papiremballasje i vanlige matbutikker. Få med barn og voksne på moroa, og lage mat fra bunnen av.
![]() |
Tacokveld med minst mulig plastemballasje |
Tortillalefser kommer alltid med plastemballasje i vanlige matbutikker, som f.eks 6-pk eller 8-pk. Men visste du at det er super enkelt å lage egne? :-)
For å lage lefser, prøvde vi denne oppskriften fra NRK. En klassisk tortilla laget av hvetemel.
![]() |
Lag ditt eget tacokrydder - fantastisk enkelt! |
Oppskrift på DIY tacokrydder:
- Spisskummen (start med 2 ss)
- Paprikapulver (start med 1 ss)
- Oregano (1 ts)
- Chilliflak eller chilipulver (1 ts - knus med morter)
- Hvitløkspulver (1 ts)
- Løkpulver (1 ts)
- Salt (en klype)
- Pepper (en klype)
Bland alt krydderet i en glasskrukke med lokk. Start med blandingsforholdet som nevnt over, og tilpass etter smak og personlige preferanser.
Personlig liker jeg å ha i mer spisskummin og paprikapulver, det er gjerne disse to krydderne som danner det vi anser som "tacokrydder", i tillegg til at jeg liker tacokrydderet mitt ekstra sterkt og har oppi en ekstra teskje med chilliflak.
Personlig liker jeg å ha i mer spisskummin og paprikapulver, det er gjerne disse to krydderne som danner det vi anser som "tacokrydder", i tillegg til at jeg liker tacokrydderet mitt ekstra sterkt og har oppi en ekstra teskje med chilliflak.
Oppbevar tacokrydderet i en krukke med lokk for å bevare aromaen lengst mulig!
Og da er du klar for tacokveldene :)
Og da er du klar for tacokveldene :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar