Fremsnakkingskalender i Be:Eco 5. desember - Thomas Rem (Green Cycling, eco_tom, postkaffe.no)

Årets fremsnakkingskalender hos Be:Eco handler om menneskene som gjør det lille ekstra for klima- og miljøsaken. Mennesker vi synes utmerker seg innenfor feltet sitt. Vi har fått gleden av å bli litt bedre kjent med dem.

Bak luke 5. desember finner vi Thomas Rem som driver @eco_tom, @postkaffe.no og Green Cycling Norway på Instagram.

Thomas imponerer med sitt sterke klima- og miljøengasjement og sjarmerer oss med sin direkte væremåte. Klar tale, men ikke påtrengende. Med arbeidserfaring fra avfallsindustrien, har han fått kjenne på kroppen hvor mye nordmenn kaster. På sin Instagram fronter han bl.a delingsøkonomi, gjenbruk og nullavfall.

Les mini-intervjuet med Thomas nedenfor.


Thomas Rem driver eco_tom, postkaffe.no og Green Cycling Norway Foto: Thomas Rem
Thomas Rem driver eco_tom, postkaffe.no og Green Cycling Norway
Foto: Thomas Rem


1. Det er mange sterke juletradisjoner knyttet til f.eks gaver og mat. Hva er dine konkrete planer i år for å redusere klima- og miljøavtrykket?

Vi gjør ingen store endringer i år sammenliknet med de siste par årene. Det er nøttestek, brukte gaver eller kortreiste opplevelser som gjelder! Vi gir også kun gaver til de aller nærmeste og besøker heller besteforeldre.
"De har alt de trenger, mens vi ofte har vanskelig for å gi av vår tid! Tid er gratis og har stort sett bare utslippene fra transporten til og fra". 
Men det blir første gang jeg feirer jul med svigerforeldrene og da kanskje jeg klarer å redusere kjøttinntaket deres :)

2. Se for deg jul 2009 og nå jul 2019. Hva er de største forskjellene?

Hovedforskjellen er nok at vi var altetere på den tiden og kjørte bensinbil opp til fjellet, men ettersom jeg var student var det ikke fri flyt og enormt forbruk på gavefronten. Det var heller ingen sortering av verken plast eller matavfall på den tiden, men vi har alltid spist opp maten selv om miljøengasjementet ikke var på det sterkeste i 2009.

3. Hva har dere gjort for å minimere avfall i hverdagen som småbarnsfamilie?

Det aller viktigste for oss med småbarn er å bruke tøybleier, det sies at ett barn produserer så mye som 1 tonn avfall i bleier alene. De første bleiene har allerede gått i arv eller blitt solgt på finn.no.
"Vi lager bortimot all mat hjemme, enten det er hummus eller smoothies til han lille. Dette hjelper først og fremst siden vi kjøper mesteparten av maten vår uten emballasje. Det er liten tvil om at produsentene spiller på at vi har dårlig tid som foreldre, og dessverre tror de fleste på nettopp det". 
Når babyen er noen måneder gammel er det bare å ta av litt av vår egen mat og gi det en runde med stavmikseren. Smoothieposer og våtservietter er vel typiske varer vi heller ikke bruker. Ellers har samboeren min blitt helt rå på både finn.no og Tise. Jeg tenker det meste egentlig bare er på lån i en kort periode. Når vi kjøper brukt kan vi selge til nesten samme pris (eller til og med høyere) og slipper emballasjen når det er nytt.

Det neste vi skal teste nå er Tuckify, en streamingtjeneste for barneklær!

4. I tillegg til å jobbe i Mepex, driver du postkaffe.no, Green Cycling og ikke minst @eco_tom på Instagram. Hvordan klarer du å balansere jobb, hjertesaker, småbarnsliv og fritid?

When passion is your paycheck, pleier jeg å si!

Det skal sies at det kanskje er litt på limit noen ganger, men det aller aller viktigste er at alt er gøy og jeg har lyst til å drive med det jeg driver med. Når du ser at du er med på å bidra til endring, er det lite som gir en bedre følelse av det.
"Der jeg kanskje er litt annerledes er at jeg har lite varsler på telefonen, har 12 minutters tidsbegrensning på Instagram og Snap hver dag, og jeg har skjønt at jeg ikke får en gullstatue av meg selv for å svare på alle e-poster så fort som mulig, døgnet rundt". 
Den dagen det ikke er gøy eller jeg kan være tilstede hjemme, så må noe vike!


Følg Thomas på @eco_tom, @postkaffe.no eller Green Cycling!


Kommentarer