Fremsnakkingskalender i Be:Eco 4. desember - Yrja Oftedahl (Power Ladies podcast)

Årets fremsnakkingskalender hos Be:Eco handler om menneskene som gjør det lille ekstra for klima- og miljøsaken. Mennesker vi synes utmerker seg innenfor feltet sitt. Vi har fått gleden av å bli litt bedre kjent med dem.

Bak luke 4. desember finner vi Yrja Oftedahl som driver Power Ladies - en podcast der Yrja fremmer kvinner som utmerker seg innen business, bærekraft, teknologi og mye mer. Vi digger at Yrja byr på seg selv med en ydmykhet og bestemthet, der hun bruker sosiale medier til å snakke om ting som engasjerer henne, f.eks vegansk matinspirasjon, miljøsaker og mer personlige temaer som hvordan ta bedre vare på seg selv.

Les mini-intervjuet med Yrja nedenfor.

Yrja Oftedahl driver Power Ladies podcast
Foto: Iris Edvarda Hemgren (JF Curated)


1. Det er mange sterke juletradisjoner knyttet til f.eks gaver og mat. Hva er dine konkrete planer i år for å redusere klima- og miljøavtrykket?

Få familien til å spise litt mindre animalske produkter, og vi skal bare ha én gave til hver. Jeg har lenge jobbet for dette. Jeg har siden jeg var tenåring syntes pakkehysteriet og forbrukervanene rundt jul har vært grusomme.
"Enkelte juler har jeg til og med vært på gråten, fordi jeg syntes det er så ekkelt og ubehagelig at "her sitter vi, med et lass av gaver fulle av plast, som vi ikke trenger, også er det flere steder i verden de ikke har verken varme klær, mat eller medisiner".
Sakte, men sikkert, begynner familien å bli med meg på tankegangen.

2. Hadde du noen ambisjoner for klima og miljø i fjor, som du har klart å sette til live i år?

Ja, og hvert år blir det bedre. Det blir litt mindre animals i år på familien og én gave til hver. Og alle gavene skal være av kvalitet og gaver som vi faktisk trenger - enten brukte eller nye. Å gi bare for å gi, det er ikke lenger akseptert i vår familie.

3. Jula kan for en del være en stressende tid. Hva er dine råd til hvordan ta vare på seg selv oppi det hele?

Tipset mitt er rett og slett å ikke tenke at ting må være perfekt. Kjøp julekaker, kjøp færre gaver, bruk samme juleklær på deg selv og barna som i fjor. Samme julepynt.
"Stopp opp og tenk: er det jeg gjør egentlig nødvendig?" 
Julekalenderen til barna kan være opplevelser, dikt eller fine ord, oppgaver i huset som de skal gjøre også får de en belønning i slutten av uken.

Julen handler om kos og familie. Å stresse ødelegger hele opplevelsen av det julen egentlig handler om, mener jeg. Så - velg bort alt som du kjenner trigger stress, eller det som er mulig.


Følg Yrja Oftedahl på @powerladiespodcast!
Kommentarer

Legg inn en kommentar