Fremsnakkingskalender i Be:Eco 14. desember - Patrick Skou (Tuckify)

Årets fremsnakkingskalender hos Be:Eco handler om menneskene som gjør det lille ekstra for klima- og miljøsaken. Mennesker vi synes utmerker seg innenfor feltet sitt. Vi har fått gleden av å bli litt bedre kjent med dem.

Bak luke 14. desember finner vi Patrick Skou - gründer av Tuckify, en utleietjeneste for barneklær. Her kan du bestille barneklær, bruke dem som om de var dine og deretter returnere plagget når det ikke lenger har behov for det.

Før barnet blir to år har det gått gjennom 7-8 klesstørrelser. Med Tuckify har Patrick skapt et konsept som reduserer klesforbruket betraktelig. Et genialt konsept!

Les mini-intervjuet med Patrick nedenfor.

Gründer av Tuckify - utleietjeneste for barneklær.
Foto: Patrick Skou


1. Det er mange sterke juletradisjoner knyttet til f.eks gaver og mat. Hva er dine konkrete planer i år for å redusere klima- og miljøavtrykket?

Mine planer i år er å være enda mer nøye på hva jeg gir bort i gaver, slik at jeg ikke gir bort noe som ikke blir brukt. Det er så mange måter å glede noen på uten å bruke penger på noe som har en negativ påvirkning på miljøet, men heller bruke det på noe som har en positiv påvirkning.

2. Hadde du noen ambisjoner for klima og miljø i fjor, som du har klart å sette til live i år?

Jeg hadde to ambisjoner. Det første var å starte tjenesten Tuckify og kutte ned på kjøtt i kostholdet. Begge målene har jeg oppnådd og ser frem til å jobbe videre med dette i 2020.


3. Du er gründer av Tuckify - en utleietjeneste for barneklær. Hva synes du er det mest utfordrende ved dette konseptet?

Den største utfordringen jeg hadde når vi startet Tuckify i 2018, var å få med oss leverandører til å bli en del av tjenesten, men dette har endret seg utover i 2019. Nå opplever vi en større interesse rundt bærekraft og det å tenke nytt.


Følg Tuckify på Instagram!

Kommentarer