Fremsnakkingskalender i Be:Eco 13. desember - Hanne-Lene Dahlgren (Hanne-Lenes vegetar)

Årets fremsnakkingskalender hos Be:Eco handler om menneskene som gjør det lille ekstra for klima- og miljøsaken. Mennesker vi synes utmerker seg innenfor feltet sitt. Vi har fått gleden av å bli litt bedre kjent med dem.

Bak luke 13. desember finner vi Hanne-Lene Dahlgren - ildsjelen bak Hanne-Lenes vegetar på Instagram og matbloggen med samme navn. Hun har utgitt boka "En skikkelig digg kokebok - kjøttfri favorittmat".

Ikke bare lager hun nydelig plantebasert mat, Hanne-Lene imponerer oss med sin drivkraft for å fremme plantebasert mat i media, og at hun tør å ta plass i samfunnsdebatten. Vi digger at hun er direkte og ærlig. Avokado har fått et nytt ansikt med Hanne-Lene!

Les mini-intervjuet med Hanne-Lene nedenfor.


Hanne-Lene Dahlgren bak Hanne-Lenes vegetar  Foto: Line Dammen
Hanne-Lene Dahlgren bak Hanne-Lenes vegetar
Foto: Line Dammen


1. Det er mange sterke juletradisjoner knyttet til f.eks gaver og mat. Hva er dine konkrete planer i år for å redusere klima- og miljøavtrykket?

For min del så handler det om å minimere antall gaver, og passe på at det som kjøpes virkelig er noe som vil vare. Barna får f.eks maks tre julegaver på julaften, og dette koordinerer vi med familien.
"Blir det mot formodning flere, så passer vi på at ikke de får alle på en gang, da vi er opptatte av at de skal se verdien i hver enkelt presang."
Angående mat, så spiser jeg selv vegansk på julaften, mens storfamilien spiser ribbe, men får smake litt på mitt fargerike tilbehør :-)


2. Hadde du noen ambisjoner for klima og miljø i fjor, som du har klart å sette til live i år?

Jeg var i innspurten av min første kokebok for ett år siden, så ambisjonen var at den skulle forandre kostholdet til de som kjøpte den. Nå får jeg daglig meldinger fra de som har kjøpt den om at de spiser enten helt eller mye mer vegetarisk etter at de kjøpte boka. Jeg kan stolt å si at den fikk 23 uker på bestselgerlisten i Norge i 2019!

3. Hva er det enkleste å begynne med dersom folk vil redusere forbruket av kjøtt på julaften?

Akkurat julaften er ikke det viktigste dersom man synes at det er vanskelig, men om man ønsker å spise mer vegetarisk da også, anbefaler jeg min fantastiske nøttestek med fargerike vegisterkaker til. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det blir like mye opptur som tradisjonsmaten. Alle som har rukket å spise den hos oss i høst er i alle fall overbevist :-)


Følg Hanne-Lene på Instagram og besøk matbloggen hennes!

Kommentarer