Fremsnakkingskalender i Be:Eco 12. desember - Martin Skadal (World Saving Hustle)

Årets fremsnakkingskalender hos Be:Eco handler om menneskene som gjør det lille ekstra for klima- og miljøsaken. Mennesker vi synes utmerker seg innenfor feltet sitt. Vi har fått gleden av å bli litt bedre kjent med dem.

Bak luke 12. desember finner vi Martin Skadal - grunnlegger av og daglig leder i World Saving Hustle. en organisasjon som jobber for å fremme natur-, dyre- og menneskerettigheter.

Aktivist og veganer - Martin er tydelig i sin sak, og møter andre med ydmykhet og forståelse. Han byr mye på seg selv og viser at aktivisme kan være noe for alle og er en reise med både oppturer og nedturer. Vi digger at han også har fokus på selvpleie og viser viktigheten av å ta vare på seg selv i dugnadsarbeidet for klima, miljø og dyrene. En genuin fyr, han har fått vår stemme!

Les mini-intervjuet med Martin nedenfor.

Fremsnakkingskalender 2019: Martin Skadal fra World Saving Hustle
Foto: Silje van der Meeren (@the.norvegan.photographer - Instagram)

1. Det er mange sterke juletradisjoner knyttet til f.eks gaver og mat. Hva er dine konkrete planer i år for å redusere klima- og miljøavtrykket?

Jeg skal fortelle familien at jeg ikke ønsker meg gaver som er kjøpt nytt. Om de absolutt vil kjøpe noe fysisk til meg (noe familien min absolutt elsker), så skal det være kjøpt brukt. Men optimalt ønsker jeg meg at vi setter av tid til å gjøre noe sammen. Eventuelt noe kunst som de lager, som jeg kan ha på World Saving Hustle kontoret når jeg jobber.

2. Hadde du noen ambisjoner for klima og miljø i fjor, som du har klart å sette til live i år?

Ja! Jeg husker i starten av 2019 at vi skulle lansere #plukkenpose til å bli noe stort. Vi har i år fått med utrolig mange til å være med! #plukkenpose handler om å plukke en pose søppel, også poste det på sosiale medier. Vi arrangerer også #plukkenpose hver siste søndag i måneden med World Saving Hustle.

3. Hvordan har juletradisjonene i familien din endret seg etter at du ble veganer?

En del. Jeg var den som kunne glede meg et halvt år for å spise pinnekjøtt til jul, men etter at jeg innså sånn skikkelig at det var døde dyr vi satt og "koste oss med" på julaften, så føles det faktisk litt trist. Jeg gleder meg ikke lenger, og nå spiser familien pinnekjøtt OG ribbe, mens før var det bare pinnekjøtt. Jeg har ikke helt kommet frem til en løsning på dette enda, så hører gjerne om tips fra dere som leser dette!

Følg Martin Skadal og World Saving Hustle!

Kommentarer