Tilbakeblikk: Foredrag i Ekeberghallen

I forrige uke holdt Be:Eco sitt første foredrag i Ekeberghallen, i anledning Kunst- håndverk og designmessen. Etter arrangørens ønske ble temaet for foredraget: "DIY fra et miljøvennlig perspektiv".

Vi fikk pratet om våre favoritt temaer som gjenbruk, plastforurensning og ikke minst hvordan forbrukeren kan ta tilbake kontrollen og lage husholdningsprodukter selv.

Be:Eco holder foredrag i Ekeberghallen om miljøvennlig livsstil
Be:Eco holder foredrag i Ekeberghallen om miljøvennlig livsstil


I særlig 2018 har det vært stor pågang av henvendelser om foredrag, workshops og kommersielt samarbeid. Vi har måttet si nei til det meste pga sprengt kapasitet.

Men i Ekeberghallen skulle vi få det til! :)

Artig er det å bli spurt om å holde foredrag om noe vi brenner for. Og utrolig kult at folk vil høre på akkurat oss snakke om noe vi brenner for!

En balansekunst

Foredraget ble holdt av Amanda, vår fagansvarlig som tidligere har vært i bresjen hos NRK Nyhetsettermiddag og pratet om plastforbruk. Selv på en tung regndag, var det folk som møtte opp og hørte på gode grunner til å lage egne husholdningsprodukter.

Under foredraget la vi merke til at flere og flere satte seg ned for å høre, fra eldre til unge.

Publikum "DIY fra et miljøvennlig perspektiv"
Publikum "DIY fra et miljøvennlig perspektiv"

Hva fikk Be:Eco til å begi seg på DIY? En personlig historie ble delt.

Hvorfor tilsettes mikroplast i kosmetikk? Fakta ble presentert.

Hvordan kan vi redusere mengden miljøgifter vi utsetter for oss hver dag? Konkrete tips og oppskrifter ble gitt.

En av utfordringene ved å snakke om miljø- og klimaspørsmål og særlig plastforurensning, er å unngå at temaet blir for 'dommedag'.
Det er viktig å presentere fakta om bl.a plastforurensning for å vekke folk. Men det er en hårfin balanse mellom det å vekke folk og å skremme folk til avmakt. Derfor er det minst like viktig å komme med konkrete tips til hva folk kan gjøre i hverdagen for å redusere plastforbruk og ta kontrollen.
Publikummet ble introdusert til mange gode grunner til å begynne med DIY:
  • Mulighet til å luke bort miljø- og helseskadelige stoffer
  • Unngå plastemballasje
  • Spare penger på sikt
  • Være uavhengig av industrien og bruke sin forbrukermakt - bare ved å spørre betjeningen om et produkt inneholder (mikro)plast har forbrukeren satt i gang en prosess
  • DIY er gøy, gir en god mestringsfølelse og kan være sosialt
Det viktigste er at ved å lage dine egne produkter har du 100% kontroll på hva du putter på og i kroppen din, og hva du ikke belaster miljøet med.

Har man ikke tid til å lage egne produkter, fikk publikummet også tips til hvordan de kunne unngå mikroplast i produkter ved å ta i bruk en genial app som Beat the Microbead og velge Svanemerkede produkter.

Reduksjon av engangsplast er generelt et godt råd. Å velge gjenbruksprodukter som varer lenge fremfor engangsprodukter. Bivokspapir, vårt mest populære produkt, ble selvfølgelig nevnt i denne sammenheng.

Et inspirerende foredrag som fikk flere blant publikum til å komme bort til standen vår og bli bedre kjent med oss og produktene :)

Amanda fra Be:Eco holder foredrag i Ekeberghallen, om DIY fra et miljøvennlig perspektiv
Amanda fra Be:Eco holder foredrag i Ekeberghallen, om DIY fra et miljøvennlig perspektiv


Kommentarer