Mini-intervju med Ingrid Bergtun Syr

Be:Eco har gleden av å presentere vår nye samarbeidspartner Ingrid Bergtun!

Vi oppdaget Instagram profilen hennes for noen måneder siden og falt for hennes stil og redesign-prosjekter. Hun får redesign til å bli hipt og kult, og hun har fått nytt liv i eldre plagg ved å gjøre de om til topper, skjørt og barneklær. I tillegg har Ingrid redesignet gamle gardiner til scrunchies.

Les vårt mini-intervju med Ingrid Bergtun nedenfor.

Redesignet skjorte av Ingrid Bergtun Foto: Ingrid Bergtun
Redesignet skjorte av Ingrid Bergtun
Foto: Ingrid Bergtun


1. Du sier du begynte å sy for første gang påsken 2016, var det noe spesielt som utløste dette?

Det stemmer at jeg begynte å sy omkring påsken 2016. Grunnen til det var at bestefaren min akkurat hadde dødd, og da vi ryddet ut av huset hans samlet vi flere søppelsekker med klær som skulle til Fretex. Jeg merket at jeg ikke ville gi dem fra meg, fordi de hadde så stor affeksjonsverdi for meg. Derfor tok jeg vare på mange av klærne og bestemte meg for å redesigne dem til barneklær i stedet.

Pappas skjorte Foto: Ingrid Bergtun
Pappas skjorte
Foto: Ingrid Bergtun

Rett før dette hadde jeg funnet frem en gammel symaskin jeg hadde fått av farmor, og testet den litt, men etter at jeg tok med klærne fra bestefar var jeg virkelig hekta og jeg har sydd omtrent hver dag siden.

2. Hvilket er ditt favorittplagg blant de du har redesignet?

I sommer har jeg redesignet mange av pappas gamle skjorter til forskjellige topper. Han har tatt vare på masse skjorter fra han var yngre og det er virkelig noen skatter som jeg har kost meg skikkelig med å redesigne. Blant disse har jeg et par favoritter, både fordi jeg ble veldig fornøyd med resultatet, men også fordi jeg husker at pappa gikk med skjortene da jeg var mindre.

Den absolutte favoritten må være en blå off-shoulder topp.
Blå off-shoulder topp redesignet av Ingrid Bergtun Foto: Ingrid Bergtun
Blå off-shoulder topp redesignet av Ingrid Bergtun
Foto: Ingrid Bergtun


3. Hva inspirerer deg til å sy om / hva ser du i plagget?

Jeg blir inspirert av mye forskjellig, noen ganger kan det bare være en farge eller et mønster et plagg har, som jeg ser for meg kan være fint som et annet plagg. Sånn var det med den brune skjorten jeg redesignet til et skjørt og en topp. Andre ganger kan det være at jeg har sett et plagg jeg har blitt inspirert av og ønsker å lage noe liknende.

Brun skjorte redesignet av Ingrid Bergtun Foto: Ingrid Bergtun
Brun skjorte redesignet av Ingrid Bergtun
Foto: Ingrid Bergtun


4. Til de av oss som kanskje lider av "syskrekk"; har du noen tips til å komme i gang?

Hvis du har lyst til å begynne å sy anbefaler jeg å bare prøve.

Start med noen enkle prosjekter og utvid etter hvert. Det finnes utrolig mange tips på forskjellige blogger og youtubekanaler som gjør det enkelt å få hjelp hvis man står fast. Alt fra tekniske ting med symaskinen til steg for steg oppskrifter på hvordan man syr ulike plagg finnes enkelt ved å bare søke litt. Hiv deg ut i det!

Foto: Ingrid Bergtun

Foto: Ingrid Bergtun
Foto: Ingrid Bergtun


5. Hva slags prosjekter har du fremover, og hvor ser du deg selv om 5 år?

Fremover har jeg mange prosjekter på gang, jeg planlegger blant annet å redesigne klær som passer til vintersesongen. Det gleder jeg med til å begynne med. I tillegg skal jeg ha et par kurs i redesign som jeg tror blir veldig moro.

Jeg har også noen hemmelige prosjekter på gang som jeg kommer til å dele på bloggen min og på Instagram (@ingridbergtunsyr) om noen uker. Så det er mye som skjer og forhåpentligvis fortsetter det å skje mye.

Jeg drømmer om å kunne leve av design og redesign og jobber hardt mot det målet om dagen. Jeg føler jeg virkelig har funnet noe som gir mening for meg, så om 5 år håper jeg at jeg har lansert min egen redesignede kleskolleksjon og at jeg holder kurs og foredrag som kan inspirere andre til å redesigne i stedet for å kjøpe nytt.

Besøk bloggen til Ingrid Bergtun Syr :)

Kommentarer