Listfully - en ønskeliste med mening

Sett noe du elsker? Legg det til i ønskelisten på Listfully!

Be:Eco har inngått et samarbeid med Listfully, en nettbasert plattform hvor du kan opprette din egen ønskeliste - helt gratis. Listfully lar deg kombinere produkter, tjenester og opplevelser fra alle leverandører og utsalgssteder. Fra Be:Eco til den lokale butikken på hjørnet, til den spennende butikken du kom over på ferie.

Christine Steinsholt og hennes tekniske partner Marte Dybevik Løge er gründerne bak Listfully. Nedenfor kan du lese Christines tanker rundt bærekraftig konsum, og se hennes Listfully liste for en mer miljøvennlig sommerferie i år.

 Ønskeliste hos Listfully Ønskeliste hos Listfully
Ønskeliste hos Listfully

Hvordan en liste kan gjøre en forskjell og hvordan min har forandret meg


Jeg er opprinnelig fra USA og i 2006 flyttet jeg til Norge. Ikke lenge etter fikk jeg ideen til Listfully. Det var stor forvirring hos familien i USA fordi vi var dårlig til å formidle hva vi egentlig ønsket oss. Vi endte ofte opp med ting som ikke ble brukt.

I Norge er vi godt vant med ønskelister til bryllup, hvorfor skulle man ikke ha det til alle andre anledninger? Dette vil kunne redusere stress, spare tid og hjelpe oss til å gi hverandre virkelig gjennomtenkte og meningsfylte gaver. Uten å ødelegge overraskelsen. Det virket bare fornuftig!

I utgangspunktet var tanken bak Listfully at det kunne være et praktisk hjelpemiddel, men over tid utviklet ideen seg til noe større.

For hvis folk kunne liste ting fra hvor som helst, kunne de for eksempel bruke den til å hjelpe små butikker eller kunstnere til å selge flere produkter og tjenester.

Folk kan velge ting som er i tråd med deres verdier, som bærekraft, etisk handel og kvalitet. Familie og venner kan gå sammen om mer kostbare og spesielle gaver. Ideelle organisasjoner kunne hente inn flere donasjoner hvis folk ønsker seg en donasjon i stedet for en gave og man kan skåne miljøet ved å be om aktiviteter i stedet for en ting.

Én liste alene vil ikke kunne gjøre en kjempe forskjell. Men tusenvis eller flere millioner kan!


Listfully teamet
Listfully teamet

Høsten 2016 bestemte jeg og Marte å utvikle en testversjon av Listfully. Mens vi jobbet med prosjektet vårt, skjedde noe artig.

Jo mer jeg lærte om totalbelastningen av de millioner av gaver vi kjøper til hverandre hvert år - forurensning i klesproduksjonen, plastavfall og avfall generelt, desto mer gjorde jeg ting annerledes. Jeg valgte maten med minst mulig emballasje, byttet over til bambus tannbørste, sluttet å kjøpe brødposer av plast. Samtidig ble jeg flinkere til sortering av matavfall. Små endringer, men det dukker opp stadig vekk nye områder hvor jeg ser et potensiale for forbedring.

Listfully er et verktøy som representerer mange muligheter, men det er du og jeg som bestemmer hvordan vi velger å utnytte disse mulighetene. Jeg håper du gjør deg opp en mening om hvordan akkurat du ønsker å bruke din ønskeliste, og jeg håper at budskapet vårt har inspirert deg til å tenke nytt og annerledes rundt gaveønsker.

Jeg håper du vil prøve Listfully og dele med din familie og venner, særlig før julen når alle blir så stresset om gaver. Lag en liste nå og vipps kan du være ferdig allerede!

Lag din personlige gaveliste på www.listfully.no. Sjekk gjerne ut min egen liste for en litt mer miljøbevisst sommerferie på fjellet i USA i år!

Hilsen Christine Steinsholt, gründer av Listfully

PS - Listfully er fortsatt under utvikling! Følg reisen vår videre på vår Facebook side eller Instagram, eller ta gjerne kontakt på hello(at)listfully.org.


Kommentarer