Plastic Free July Challenge: oppsummering av uke 2

Uke 1 i Plastic Free July Challenge gikk bra, mens denne uka har gått helt greit. Ingen innkjøp av frukt og grønt i plastemballasje, men en haug av plastemballasje dukket opp etter en opprydning i kjøleskapet.

Oppsummering av uke 2 i Plastic Free July 'plastfri juli'
Oppsummering av uke 2 i Plastic Free July 'plastfri juli'


Etter en opprydning i kjøleskapet, endte vi opp med en del plast denne uka. Det er snakk om 'gammel' plast som har ligget i kjøleskapet i altfor mange uker, men det er likevel plastavfall som er generert, så det må med i beregningen.

Ukens plastavfall veier 142 gram.

Ukens plastavfall i Plastic Free July Challenge
Ukens plastavfall i Plastic Free July Challenge

Plastavfallet består av:
  • Kaffeemballasje x 2 (gjenstår å finne et alternativ i lokalområdet hvor vi kan fylle på kaffe fra dispenser)
  • Emballasje Jarlsberg (ingen godt alternativ for løsvekt gulost)
  • Emballasje parmesan (neste prosjekt er å lage parmesan av cashewnøtter)
  • Emballasje sotet chevre (kanskje får man kjøpt dette i løsvekt bak ostedisken)
  • Emballasje vegetarisk salami (skulle ha vært et løsvekt alternativ, da hadde jeg og tusenvis av andre vegetarianere i Norge blitt glade)
  • Emballasje vanlig salami (tur til slakteriet hadde kanskje løst problemet)
  • Emballasje grillpølser x 2 (slakteriet neste gang?)
  • Emballasje soppblanding (plukke mer sopp i år og fryse de ned)
  • Emballasje vegansk yoghurt (kunne ha laget yoghurt. Men spiser det egentlig sjeldent, så hjemmelaget yoghurt hadde sikkert endt opp som matsvinn. Da tror jeg det er bedre å kjøpe yoghurt)
  • Emballasje hvitløksbaguette (kunne ha laget selv, men vi er late disse dager)
  • Emballasje Morgenlevering kanelsnurr (kunne heller ha bakt selv, men det var for fristende til å bestille)
  • Emballasje Royal is (måtte bare ha 😆 )

På den annen side har vi ikke kjøpt inn noe mat (heller ikke frukt og grønt) i engangsplast. Salaten og mangolden har det veldig fint på balkongen og skyter ut nye blader hver dag. Tomater får vi i løsvekt i den lokale matbutikken på Skøyenåsen, mens agurken kjøper vi uten plast hos Mølleren Sylvia eller Ekte Vare.

For å redusere matavfallet denne uka, la vi godt modne bananer i fryseren, pakket i komposterbare fryseposer fra Maistic. Bananer ser ikke så sexye og spiselige ut når de er brune, men de smaker jo godt når du bruker dem i hjemmelagd banankake eller banankjeks.

Zero-waste tips: Frys mat før de blir dårlige. Bruk komposterbare fryseposer fra Maistic.
Zero-waste tips: Frys mat før de blir dårlige. Bruk komposterbare fryseposer fra Maistic.

I går kveld spiste vi på Nordvegan istedet for å kjøpe take-away pizza. Det fristet å bestille take-way og ta det med ut i finværet, men jeg var fast bestemt på å spise inne for å slippe emballasjen. Utrolig koselig å sitte på Nordvegan forresten :)

Zero-waste tips: Spis på restaurant fremfor take-away. Buddha Bowl med nudler på Nordvegan
Zero-waste tips: Spis på restaurant fremfor take-away. Buddha Bowl med nudler på Nordvegan

Hvordan har din uke gått? 😀


Kommentarer