DIY oppskrift på naturlig universalspray

Visste du at såpenøtter kan brukes til andre ting enn klesvask?

Her får du oppskriften på hjemmelaget universalspray - 100% økologisk og naturlig, uten tunge kjemikalier. Og likevel blir det rent i hjemmet! :-)
Økologisk såpenøttbasert multispray Foto: Be:Eco
Økologisk såpenøttbasert multispray
Foto: Be:Eco


Be:Eco netthandleri fører såpenøtter fra Living Naturally.  Det følger med en vaskepose, bruksanvisning og oppskrifter til å lage flytende vaskemiddel og multirengjøring.

Vi har selvfølgelig testet ut oppskriften på multirengjøring fra Living Naturally. Det er jo super enkelt å lage sin egen! :-)

PS. To liter er ganske mye. Siden oppskriften inneholder vann, burde du lage en liten mengde universalspray om gangen, f.eks 500 ml. Vann kan på sikt bli til en bakteriebombe.

 1. Legg 15 såpenøtter i en gryte med 2 liter vann

 2. Kok i ca. 10 minutter, skru av varmen og dekk til

 3. Sil væsken når den har kjølet ned, og hell deretter væsken i en tom spray flaske

 4. Tilsett 100 ml klar eddik og eteriske oljer 

Som et eksempel kan du tilsette 20 dråper tea tree olje, eukalyptusolje og lavendelolje, i tillegg til 10 dråper med peppermynteolje. Alle disse oljene har anti-bakterielle egenskaper og dufter godt ;-)

Vaskenøttene kan du oppbevare i kjøleskapet til neste runde, ettersom såpenøttene fra Living Naturally kan brukes opptil 4 ganger.

Universalspray lagd på såpenøtter, vann, eddik og eteriske oljer
Universalspray lagd på såpenøtter, vann, eddik og eteriske oljer


Kommentarer

 1. Prøver å bestille glassflasken, men finner ikke spraytuppen. Har dere den? Hilsen Azra

  SvarSlett
  Svar
  1. Triggersprayen selger vi ikke. Du finner den hos baldwins. Link: https://www.baldwins.co.uk/baldwins-trigger-spray-for-plastic-syrup-bottles

   Slett
 2. Forstår jeg det riktig: Dere tilsetter 20 dråper av ALLE oljene? Eller er det enten 20 dråper av den ene eller den andre, i tillegg til peppermynteolje?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar