Miljøvennlig matlagning og oppbevaring

Plastfolie, aluminiumsfolie, bakepapir og plastposer/fryseposer er uten tvil praktiske og et must når du skal lage og oppbevare mat. Det er også en vane blant nordmenn å pakke nista si i tupperware eller i plastposer. Plast kan gjenbrukes til en viss grad, men kommer likevel ikke fra en fornybar kilde.

Så hva er de miljøvennlige alternativene?

Her gir vi deg fire gode grunner til å bruke mindre plast og aluminium:
  1. Papirposer puster bedre enn plastposer og gir bedre luftsirkulasjon for maten. Dette fører til mindre matsvinn, i tillegg til at du sparer penger.

  2. Papir er et fornybart materiale kontra plast, som er petroleumsbasert

  3. Bakepapir i matbutikken er normalt klorbleket og kan inneholde stoffer som ikke er bra for verken deg eller miljøet. Riktignok har noen matbutikker begynt å føre ublekede versjoner av bakepapir, men opprinnelsen av papiret er ikke alltid sporbar.

  4. Produksjon av aluminium er en av de mest energikrevende prosessene i verden. Med resirkulert aluminium, brukes det 95% mindre energi.
Be:Eco netthandleri fører produkter fra If You Care, blant annet ubleket bakepapir, 100% resirkulert aluminiumsfolie og ublekede papirposer til snacks og sandwich. Både bakepapiret og papirposene kan brukes om igjen, så lenge de ikke blir kraftig tilskitnet. Når de har kommet til veis ende, kan du kompostere dem.

Bakepapiret kommer fra FSC-sertifiserte skoger, som kan forsikre deg om at papiret er utvunnet på en bærekraftig måte.

Her kan du se eksempler på hva vi bruker papirposene til:

Miljøvennlig emballasje og oppbevaring - If You Care
Foto: BE:ECO AS

Vi i Be:Eco bruker papirposer til alt av snacks, kjeks, niste og til og med grønnsaksstumper! :-)

Etter at vi gikk over til If You Care papirposene, har vi ikke brukt én eneste plastpose til oppbevaring av mat. Disse posene fyller mange behov, men kan på en annen side ikke erstatte fryseposer i plast.

I stedet for fryseposer i plast kan du f.eks bruke gjenbrukbart bivokspapir. Vi pleier å pakke brød i bivoks emballasje og la det ligge i fryseren i et par uker... dette funker veldig bra!


Har du tips til hvordan oppbevare mat uten plast?

Kommentarer