Oppskrift: deilig cashewsmør med få ingredienser

Cashewsmør er så godt som pålegg, men også som dip til grønnsaker, dressing i salater eller som topping i frokostblandinger. Cashewnøtter er rik på gunstige fettsyrer og er en god kilde til proteiner og antioksidanter. 

Cashewnøtter kan lages med bare cashewnøtter og salt. Ønsker du mer smak eller søtning, er det bare å tilsette det. Så hvordan lager du cashewsmør? :-)


Oppskrift: deilig cashewsmør med få ingredienser
Oppskrift: deilig cashewsmør med få ingredienser


Det du trenger:

  • Cashewnøtter 400 g
  • Havsalt 1 ts 
  • Annet krydder 1 ts, f.eks kanel, paprikapulver, chilipulver eller chiliflak (valgfritt)
  • Søtningsmiddel 1 ts, f.eks vaniljepulver, kokossukker, lønnesirup (valgfritt)
  • Rapsolje eller kokosolje 1 ss (valgfritt)
  • Bakeark 
  • Slikkepott
  • Glasskrukke til oppbevaring
  • Blender minst 700-900 W

Fremgangsmåte:

For å få en dypere smak anbefaler jeg å å bruke ristede cashewnøtter, ev riste dem i stekeovnen først. Sett stekeovnen på 160 grader. Spre nøttene på stekeplaten kledd med et bakeark. Rist dem i ovnen i ca. 10-12 minutter. 

Økologiske cashewnøtter til cashewsmør
Økologiske cashewnøtter til cashewsmør


Tilsett cashewnøttene i blenderen og kjør på full styrke. Stopp opp og tilsett havsalt, ev krydder, matolje og søtningsmiddel. Hvis du vil ha en kremete konsistens, bør du tilsette olje. Stopp opp innimellom og skrap ned fra kantene. 

Cashewnøttene i blenderen endrer konsistens. Sluttresultatet bør være myk og kremete.
Cashewnøttene i blenderen endrer konsistens. Sluttresultatet bør være myk og kremete.

Cashewnøttblandingen endrer konsistens underveis fra grovt til kremete. Etterhvert vil du se at nøttene frigjør oljen sin, og sluttresultatet skal være myk og smøraktig! :-)

Når du er ferdig, tilsett cashewsmøret i en tett beholder. Den har en holdbarhetsdato på 3-6 måneder i kjøleskap. Noe kortere på kjøkkenbenken. Jeg liker mitt cashewsmør romtemperert. Kos deg :-)

Hjemmelaget cashewsmør, nydelig som pålegg, topping og dressing
Hjemmelaget cashewsmør, nydelig som pålegg, topping og dressing


Angående valg av blender: jeg bruker en stavmikser 700 W og syns det er litt på kanten å bruke. Jeg hadde nok anbefalt minst 900 W. Det vil ta tid før du får en veldig kremete konsistens på cashewsmøret, noe som kan være en belastning for stavmikseren eller blenderen hvis den ikke er kraftfull nok ;-)



Kommentarer